Topro Troja Neuro Parkinson Rollator

561.00

Topro Troja Neuro Parkinson Rollator

Artikelnummer: Hulpmiddelwereld- Categorie:

De TOPRO Troja Neuro is een mooie rollator, die speciaal voor Parkinson patienten is ontwikkeld. Op basis van onderzoek, feedback van gebruikers en therapeuten is deze door specialisten ontworpen. De rolstoel is erg gebruiksvriendelijk en zeer gefocust op veiligheid en comfort. In een handomdraai is de lichtgewicht rollator horizontaal samen gevouwen. Daarnaast is deze van reflectoren voorzien, voor extra veiligheid in het donker, en de achterwielen zijn voorzien van een drempelhulp. De handgrepen zijn door middel van het omgekeerde remsysteem erg geschikt voor mensen met de ziekte van Parkinson.

Eigenschappen van de TOPRO Troja Neuro rollator

De handvaten van de Neuro rollator zijn ergonomisch gevormd en beschikken over een bel die de rollator de mogelijkheid bieden om de rollator op verschillende manieren vastgehouden te worden. De wielen beschikken over een Quick Release systeem, waardoor u deze binnen enkele seconden kunt verwijderen. Door het eenvoudige en stabiele schaarsysteem klapt u de rollator zo in, Met maar een gewicht van 7,2 kg kunt u de rollator dus gemakkelijk en in een compact pakketje overal mee naar toe nemen. Daarnaast is de Troja Neuro rollator standaard voorzien van een boodschappentas. Hier kunt u gemakkelijk uw spullen in kwijt of bijvoorbeeld boodschappen mee meenemen.

De Topro Troja rollators worden al jaren lang in Noorwegen geproduceerd en staan bekend om zijn hoge kwaliteit en zeer stevige frame. Dit frame vangt veel trillingen op en samen met de ergonomische handvaten zorgen deze eigenschappen voor een uiterst comfortabel gebruik, zelfs tijdens een intensieve wandeling.

Parkinson Rollator

De ziekte van Parkinson is een neurologische aandoening waarbij mensen onder andere loopstoornissen ervaren, hierbij kan het moeilijk zijn om te beginnen met lopen of te versnellen tijdens het lopen. Door een aantal slimme toevoegingen is de Topro Troja Neuro rollator een goede oplossing voor verschillende problemen die een parkinsonpatiënt tegen kan komen.  Door het omgekeerde remsysteem wordt er gezorgd voor meer zekerheid en stabiliteit. Normaal gesproken moet u namelijk in de remmen knijpen om een rollator tot stilstand te brengen en loslaten om weer verder te kunnen lopen. Maar bij deze rollator is het net andersom. Parkinson zorgt namelijk soms voor heftige krampen, dit kan soms zo erg worden dat het niet mogelijk is om de remmen van een rollator in te knijpen. Dus waneer, om welke reden dan ook, bewust of onbewust, de remmen losgelaten worden, zal de Topro Troja Neuro niet verder rijden, zodat het risico op vallen sterk vermindert wordt. Dit systeem bevordert de veiligheid en zorgt voor meer stabiliteit waneer men aan het wandelen is of gebruik maakt van het stoeltje van de rollator.

Alle voordelen even op een rijtje:

  • Handvatten speciaal ontworpen voor mensen met de ziekte van Parkinson
  • Eenvoudig in elkaar te klappen voor transport.
  • Omgekeerd remsysteem
  • De boodschappentas afneembaar en heeft een draagvermogen van 10kg.
  • De wielen zijn voorzien van een Quick Release systeem, het verwijderen of verwisselen van wielen in slechts enkele seconden.
  • Soft wielen, ideaal voor gebruik buiten op oneffen terrein.

Naast hulpmiddelen zoals grijpers, rollators, drinkbekers, douchestoelen etc. kunnen er ook scootmobiels worden aangeschaft.

Verzendkosten: 

Categorie:Leefstijl & Preventie,

Ean: #N/A

Merk: Topro

Hulpmiddelwereld.nl is gespecialiseerd in hulpmiddelen voor ouderen. Haar webwinkel biedt naast meer dan 900 producten een uitstekende service naar onze klanten. Sinds 2011 is Hulpmiddelwereld.nl dan ook officieel erkend door de Thuiswinkelwaarborg. Dit geeft aan dat het bedrijf zich houdt aan alle wettelijke eisen en de kwaliteit waarborgt.

 

 

Winkel